Birlik Başkanı Sağkan’dan Uşak Barosu’na ziyaret

1538

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Uşak Barosu’nu ziyaret ederek meslektaşlarla bir araya geldi. İlk olarak Baro Başkanı Av. Emin Coşkun ve Sayman Av. İsmail Emre Ayhan ile birlikte, üzerinde TBB tarafından Uşak Barosu için hizmet binası yapılması planlanan arsada incelemelerde bulunan Sağkan, arsanın alınması ve hizmet binasının yapımına başlanması için en kısa sürede harekete geçecekleri sözünü verdi.

Daha sonra gecikmeli olarak düzenlenen 5 Nisan Avukatlar Gecesine katılan Sağkan, burada bir araya geldiği meslektaşlara hitaben kısa bir selamlama konuşması yaptı. “Sabah evimizden çıktığımız andan itibaren önümüze engellerin çıkartıldığı bir meslek grubuyuz” diyen Birlik Başkanı, bu zorluklarla mücadele etmenin önemli yöntemlerinden birinin de mesleki dayanışma olduğunu vurguladı.

Baro Başkanları ve TBB delegelerinin katılımıyla ilk defa yapılan 6 Aylık Değerlendirme Toplantısı’ndan bütün baro başkanları ve delegelerin imzasıyla tarihi bir deklarasyon çıktığını söyleyen Sağkan, bu deklarasyonla yeni adli yıla kadar bazı sorunların çözümüne yönelik somut adımlar atılmazsa; barolar ve meslektaşlar olarak anayasal demokratik haklarını kullanacaklarını ilan ettiklerini kaydetti. “Bu mesleki dayanışmaya Eylül ayı itibarıyla daha çok ihtiyacımız olacak” diyen Sağkan, meslektaşlara kendisine gösterdikleri ilgi ve ev sahipliği için teşekkür etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle