KASTAMONU BAROSU HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

3065

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Hicran Karademir, Av. Abdülbaki çelebi ve Av. Nizam Dilek; Kastamonu Barosu’nun 100. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı.

Kastamonu Barosu Başkanı Av. özgür Demir tarafından karşılanan TBB heyeti, ilk olarak kutlama programına katılmak üzere kente gelen baro başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından hep birlikte Hizmet Binası Açılış Töreni’ne geçildi.

Törene TBB önceki Dönem Başkanlarından Av. Vedat Ahsen Coşar’ın yanı sıra Amasya, Bartın, Bolu, çankırı, Düzce, Eskişehir, Giresun, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Yozgat ve Zonguldak barolarından başkan ve temsilciler katıldı.

Birlik Başkanı Sağkan, törende yaptığı konuşmada, açılışını gerçekleştirdikleri binada binlerce stajyer avukatın hukuka, ahlaka, meslek onuruna ve kurallarına uygun davranacağına yemin ederek mesleğe ilk adımlarını atacaklarını söyleyerek, “Binlerce avukat, bu yeminle birlikte Cumhuriyet’in kurucu değerlerini ve hukukun üstünlüğünü savunmak için mücadele edecekler. O nedenle bugün yaptığımız bir bina açılışı değil, bu ülkenin çok ihtiyacı olan, yargının kurucu unsuru bağımsız savunmayı temsil edecek avukatların yetişeceği ve simgesel olarak savunmanın bağımsızlığını gösteren bir binanın açılışıdır” dedi.

Temeli 2012 yılında Av. Vedat Ahsen Coşar tarafından atılan binanın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eder Sağkan, “Ahsen Başkanımızdan aldığımız; hizmet vermedeki eşitlikçi, tarafsız bakış açısıyla biz de hizmete sunuş aşamasında elimizden gelen desteği sunmaya, eksikleri gidermeye gayret ettik” diyerek binanın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Birlik Başkanı, Kastamonu Barosu’nun kuruluş yıldönümünü de kutladı.

Kastamonu Barosu Başkanı Av. özgür Demir de Cumhuriyet’ten önce kurulan ve hukuk mücadelesini örgütlü bir biçimde yapan Kastamonu Barosu’nun, ülkemizin inşasında önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. Binanın yapımına katkı sağlayanlara teşekkür eden Demir, “Son derce modern ve kullanışlı bir tesisin açılışın gerçekleştirmekten dolayı barom ve meslektaşlarım adına kıvançlıyım” dedi.

USTALARA PLAKET

Hizmet binası açılışını takiben Kastamonu Barosu tarafından, meslekte 40, 50 ve 60 yılını dolduran avukatlar için düzenlenen plaket törenine katılan Birlik Başkanı Sağkan, aralarında Kastamonu Barosu önceki Başkanlarından Av. İhsan Yavuz Ballık, Av. Hüseyin Yılmaz Ekmekçi ve Av. Seyfettin Civelekoğlu’nun da bulunduğu meslek ustalarına plaket takdim etti.

Sağkan ve beraberindekiler daha sonra 100. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Yemeğine katılarak meslektaşlarla bir araya geldi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle