TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN SPOR HUKUKUNDA TAHKİM KONULU PANEL İSTANBUL BAROSU’NUN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2628

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Spor Hukuku Komisyonu ile Tahkim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Spor Hukukunda Tahkim” konulu panel, 10 Eylül 2022 Cumartesi günü, İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ile Spor Hukuku Komisyonu Koordinatörü Av. Nizam Dilek’in konuşmalarıyla açılan panelde spor tahkimi ulusal ve uluslararası boyutlarıyla ele alındı.

Sağkan, TBB Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez ve Sayman Av. Gökhan Bozkurt’un da katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada; alternatif çözüm yollarından biri olan tahkim yargılamasının gerek uyuşmazlıkların kısa sürede çözümü gerekse bağımsızlık ve uzmanlaşma unsurları göz önüne alındığında avukatlar ve onların meslek örgütleri olan Barolar tarafından benimsenmesinin ve bu alana özgü meslek içi çalışmalarla desteklenmesinin öneminden bahsetti.

Av. Nizam Dilek de konuşmasında tahkim yargılamasının uyuşmazlıkların adalete uygun ve hızlı bir şekilde çözümlenmesine imkanlar tanıyan bir uygulama olduğuna dikkat çekerek panelde uluslararası ve ulusal hukukta spor hukukunda tahkimin ne kadar önemli bir yeri olduğunun görüleceğini kaydetti. Dilek, hukuk ve avukatlık örgütlerinin tahkim süreçlerinde etkin roller oynadığını da ifade etti.

Etkinliğin Ankara Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı ve TBB Spor Hukuku Komisyonu Sözcüsü Av. H. Harun özbek’in başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumunda “Uluslararası Hukukta Spor Tahkimi” ele alındı. Bu oturumda CAS Hakemi Av. Emin özkurt, TFF Tahkim Kurulu Eski üyesi Av. Uğur Mutlu, özyeğin üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nuray Ekşi, TFF Tahkim Kurulu Eski üyesi ve TBB Spor Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi Av. Taner ünlü birer sunum gerçekleştirdikten sonra sorulara cevap verdi.

İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Başkanı ve TBB Spor Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Av. Tutku Dinçer’in başkanlığındaki ikinci oturum ise “Türk Hukukunda Spor Tahkimi” başlığı altında gerçekleştirildi. Bu oturumda TFF Tahkim Kurulu Raportör üyesi Mustafa Artuç, İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nil Karabağ, TBB Spor Hukuku Komisyonu üyesi Av. Alpay Köse  ile TBB Tahkim Merkezi Başkanı Av. Mehmet Rifat Bacanlı birer sunum yaparak soruları cevapladı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle