MESLEKTAŞIMIZA YÖNELİK ŞİDDET ETKİN BİR ŞEKİLDE SORUŞTURULMALIDIR

2675

Aydın Barosu mensubu meslektaşımız Ali özer’e yönelik olarak 22.09.2022 tarihinde, Söke Adliyesi önünde fiziki saldırı gerçekleştirilmiştir.

Adli makamların, kaygı verici şekilde artmakta olan avukata şiddetle etkin bir mücadele yürütmesi beklenirken, saldırıyı takip eden soruşturma mercileri, kamera kayıtlarını toplamak için harekete geçmemiştir. Emredici hukuk kurallarının hiçe sayılarak soruşturmanın esasını oluşturacak delillerin toplanmaktan imtina edilmesini anlayabilmek mümkün değildir.

TÜRKİYE Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi olarak meslektaşımıza yönelik bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve soruşturma makamının bu kabul edilemez tavrı karşısında etkin bir soruşturmanın yürütülmesi adına sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Başta Savcılık makamı olmak üzere tüm sorumluları delilleri toplamaya, avukata yönelen şiddete karşı etkin bir soruşturma yürütmeye ve ayrıca caydırıcılık amacıyla saldırganlar hakkında güvenlik tedbirlerini etkin bir şekilde kullanmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

TBB Avukat Hakları Merkezi