SALDIRIYA UĞRAYAN İSTANBUL BAROSU ÜYESİ MESLEKTAŞIMIZ AV. OSMAN GÖNÜLTAŞ’IN YANINDAYIZ

3143

İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Av. Osman Gönültaş, 29.09.2022 tarihinde, haciz mahallinde görevini ifa ederken borçlunun silahlı saldırısına uğramış, şans eseri yara almadan kurtulmuştur.

Saldırgan gözaltına alınmış olup, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Bu açıklamayı bir meslektaşımızın kaybı açıklaması olmaktan çıkaran tek şey meslektaşımızın ve icra memurunun şansıdır. Daha üç gün önce Antalya’da bir meslektaşımızı bıçakla öldürmeye çalışan saldırganın ifadesinin ardından serbest bırakılması ve buna benzer uygulamalar saldıranlara cesaret vermektedir.

Avukatlık Kanunu’nun 57. maddesinin açık hükmüne rağmen yasayı uygulamakta isteksiz yargılama mercilerinin tutumları bu saldırıların artışındaki unsurlardan biridir.

TÜRKİYE Barolar Birliği’nin, haciz mahallerinin güvenliğinin sağlanması için yapılabilecek her türlü mevzuat çalışmasında yapıcı rol üstlenmeye hazır olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatırken saldırıya uğrayan meslektaşımıza ve icra memuruna geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AVUKAT HAKLARI MERKEZİ