TBB YÖNETİMİNDEN MALATYA BAROSU’NA ZİYARET

1714

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez ve Genel Sekreter Av. Veli Küçük Malatya Barosu’nu ziyaret etti. TBB heyetini, Malatya Barosu Başkanı Av. Onur Demez, Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatlar karşıladı.

TüRAVAK Başkanı Av. Enver Han’ın da eşlik ettiği program çerçevesinde, yeni dönemin ilk staj eğitimi dersine katılarak avukat adaylarıyla sohbet eden Sağkan ve beraberindekiler, yargının ve avukatların güncel sorunları ile bu sorunları çözmek için Barolarla yürüttükleri mücadeleyi anlattıktan sonra stajyerlerin sorularına cevap verdi.

Avukatlığın bir mücadele, bir itiraz mesleği olduğunu söyleyen Sağkan, “Siz dosya üzerinden bir olayı inceleyip karar veren makam olmayacaksınız, vatandaşın derdini dert edinen, onun omzuna dokunan meslek grubunun mensupları olacaksınız” hatırlatmasında bulundu.

Sağkan’ın başkanlığındaki heyet daha sonra TBB ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğinde yürütülen “TÜRKİYE’de Mültecilerin, Sığınmacıların, Geçici Koruma Başvuru Sahiplerinin Adli Yardıma Erişimi Projesi” kapsamında, Malatya Hukuk Kliniği açılışına katıldı.

Sağkan, açılışta yaptığı konuşmada, projenin iki ana faaliyet konusu bulunduğunu, bunlardan ilki olan adli yardımın desteklenmesi kapsamında bu yıl 32 ilde 4 bin 500’ün üzerindeki vakada çoğunluğu ihtiyaç sahibi mültecilere adli yardım desteği sağlandığını belirtti.

Projenin ikinci faaliyet alanında ise Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis’in ardından Malatya’da 5. Hukuk Kliniği’nin hayata geçirildiğini söyleyen Sağkan, konuşmasının sonunda, TÜRKİYE Barolar Birliği olarak her zaman hukuktan, insan haklarından ve temel özgürlüklerden yana olmaya hukuksuzlukların ise tam da karşısında durmaya devam edeceklerini vurguladı.

MALATYA’DA BİR DİZİ ZİYARET

TBB Başkanı Sağkan ve beraberindekiler Malatya’da, Baro Başkanı Av. Onur Demez’le birlikte bir dizi nezaket ziyaretinde bulundu.

Heyet; Vali Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adalet Komisyonu Başkanı Müzeyyen Yıldırımoğlu ile Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı ömer Mete’yi makamlarında ziyaret etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle