KRİPTO VARLIKLAR VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM PANELİ YAPILDI

1999

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Bilişim Komisyonu ile Finansal Teknolojiler Hukuku Komisyonu’nun birlikte düzenledikleri “Kripto Varlıklar ve Dijital Dönüşüm” konulu panel, 22 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Panel, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Koordinatör Yönetim Kurulu üyesi Av. Abdülbaki çelebi’nin açış konuşmalarıyla başladı.

Katılımcıları selamlayarak etkinliği organize eden TBB Bilişim Komisyonu ile Finansal Teknolojiler Hukuku Komisyonu koordinatörlerine, üyelerine ve panelde sunum yapacak eğitmenlere teşekkür eden Sağkan, TBB’nin yoğun bir şekilde yürüttüğü etkinliklerde en büyük yükün liyakat esasıyla oluşturdukları komisyonlara düştüğünü ifade etti.

TBB Yönetim Kurul üyesi Av. Abdülbaki çelebi de etkinliği hazırlayan komisyon üyeleriyle birlikte, Yenilikçi Hukukçular Platformu ile Blokzincir ve Kripto Varlık Derneği’ne etkinliğe sundukları katkılarından dolayı teşekkür etti. Teknolojinin geometrik gelişiminin günümüz dünyasında sağlık, finans, tarım, ulaşım gibi birçok alanı geri dönülmez bir şekilde dönüştürdüğüne dikkat çeken çelebi, kripto varlıklar ve kripto suçlar konusunda tartışılması gereken çok soru bulunduğunu, bilgi edinmenin en iyi yolunun da bu tür etkinlikler olduğunu ifade etti.

Açış konuşmalarının ardından Av. Büşra Taşinen’in moderatörlüğündeki panelde; Doç. Dr. Pınar çağlayan Aksoy “Kripto Varlıkların Hukuki Niteliği”, Yaz. Müh. Gülpembe Gez “DeFi Alanında Kripto Varlıklar”, Av. Oğuz Evren Kılıç da “Kripto Varlıklar üzerinden Kara Para Aklama” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle