TBB Yönetimi ve 13 İlin Baro Başkanı Amasra Adliyesi'ni Ziyaret Etti

1435

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) ve Barolar, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama sonucunda 41 emekçinin hayatını kaybetmesine ilişkin hukuki süreci yakından takip ediyor.

TBB Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez, Sayman Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurulu üyesi Av. Hicran Kandemir ile Bartın, Artvin, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Giresun, Kars, Kırıkkale, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ ve Zonguldak Baro Başkanlarından oluşan heyet bugün (22 Ekim 2022) maden ocağı patlamasını yerinde inceleyerek, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak ile görüştü.

Suiçmez Adliye çıkışında yaptığı açıklamada ilk olarak, TBB ve 81 il barosu adına Amasra halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Patlamanın meydana geldiği andan itibaren Bartın Barosu’nun olay yerine giderek gerekli çalışmayı yaptığını aktaran Suiçmez, etkin bir soruşturma yürütülerek sonuçların yargıya iletilmesi görevinin yargının tüm sacayaklarına düştüğünü ifade etti.

Soruşturma aşamasından itibaren yargılamanın her sürecine katkı sunacaklarını belirten Suiçmez, “Şunun bilinmesini istiyoruz ki TÜRKİYE’de artık hiçbir vatandaş savunmasız bırakılmayacaktır. TÜRKİYE Barolar Birliğinin ve 81 baromuzun bu konudaki görüşü budur. Bu söylemle de görev başına geldik. Eminim burada yapılacak soruşturmada hepimiz üzerimize düşeni yaptığımızda adalet yerini bulacaktır. Bizler burada görmeyenin gözü, duymayanın kulağı, konuşamayanın sesi olacağız” diye konuştu.

Heyet, daha sonra maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle