KADINLARIN ADALETE ERİŞİMİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI SEMİNER, TBB BAŞKANI'NIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2160

TÜRKİYE Barolar Birliği’nin (TBB) ana faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından desteklenen “TÜRKİYE’de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi Projesi” kapsamında düzenlenen “Kadınların Adalete Erişiminin ölçülmesi ve İzlenmesine İlişkin Uluslararası Seminer”, 24 Ekim 2022 tarihinde, Ankara’da gerçekleştirildi.

Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez’le birlikte katıldığı seminerin açılışında yaptığı konuşmada, “Kadına yönelik aile içi şiddet ve ayrımcılığın her gün arttığı, haber bültenlerinden kadın cinayetlerinin eksik olmadığı, İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuz şekilde çekildiğimiz, kadının yerinin evi ve görevinin ise çocuk doğurmaktan ibaret olduğunu dayatan söylemlerin yayıldığı mevcut ortamda TBB’nin de öncelikli çalışma alanı kadına yönelik şiddetle mücadeledir” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında atılan adımları anlatan Sağkan; Diyarbakır, Muğla, Nevşehir ve Ordu Barolarının katılımıyla, özellikle şiddet mağduru kadınların en önemli sığınak noktası olan adli yardımda görev alan 264 avukata uzmanlık eğitimi verildiğini kaydetti. Sağkan, “250’nin üzerinde adli yardım dosyasında şiddet mağduru kadınların nitelikli hukuki yardıma erişimini sağladık. Meslektaşlarımız onlarla birlikte hak arayış mücadelesine girdiler” bilgisini verdi.

“TÜRKİYE Barolar Birliği, her ne koşul altında olursa olsun, hukuktan yana taraf olmaya, kadınların hak arayış mücadelesinin yılmaz bir destekçisi olmaya devam edecektir” diyen Sağkan, bu mücadeleye ve projenin yürütülmesine katkı sunanlara teşekkür etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle