29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

1128

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılında; “yurtta barış, dünyada barış” felsefesinin yaşama geçtiği; bütün yurttaşların hukuk karşısında eşit olduğu ve bütün çocukların aklın ve bilimin ışığında eğitim alabildiği bağımsız bir vatan hayali kuran vizyonu ve bu hayali gerçekleştirmek için canları uğruna mücadele etmeyi göze alan onurlu duruşu saygıyla selamlıyoruz.

Kurtuluşumuzun kahramanlarının ve kuruluşumuzun mimarlarının bize bıraktığı eşsiz mirasın ve en büyük hazinemiz olan Cumhuriyetimizin kazanımlarının, bizi hep birlikte huzura ve refaha ulaştıracak en büyük gücümüz olduğunu biliyoruz.

Tüm meslektaşlarımızı ve yurttaşlarımızı bu bilinçle el ele vermeye, ortak paydamız olan adalet duygusunda kenetlenmeye ve hukuk devletinin şemsiyesi altında, insan hak ve özgürlüklerini temel alan “demokratik laik sosyal hukuk devleti” ilkelerini eksiksiz hayata geçirme hedefinde buluşmaya davet ediyoruz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kuruluşuna emek veren kadın erkek tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Herkes bilsin ki; Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacak, 29 Ekim’ler sonsuza kadar kutlanacaktır.

TÜRKİYE Barolar Birliği