TBB’DE “HAYVAN HAKLARI KURULTAYI” DÜZENLENDİ

1831

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Hayvan Hakları Komisyonu tarafından 26 Kasım 2022 tarihinde “Hayvan Hakları Kurultayı” düzenlendi.

Kurultaya TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Bilecik Baro Başkanı Av. Halime Kahraman da katıldı.

Kurultayın açılış konuşmalarını ise TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez, Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Hicran Kandemir ve Komisyon üyesi Av. Erdem Koray Toygar yaptı.

“HAYVAN HAKKI POLİTİKASI GELİŞTİRME ZORUNLULUĞUMUZ VAR”

Sağkan konuşmasında, “Artık şu görülmektedir ki çok net bir şekilde bir hayvan hakkı politikası geliştirmemiz, buraya ciddi bir ekonomik kaynak aktarmamız ve yaşanan hayvan hakkı ihlallerini sona erdirmek için gerçekten bir perspektif ortaya koymak zorunluluğumuz vardır” dedi.

Sağkan, kurultayın son günlerde özellikle Ankara Mamak ve Konya’da yaşanan hayvan hakları ihlallerine özgülenmiş değil, çoktandır TÜRKİYE’de yaşanan hayvan hakları ihlallerine karşı nelerin yapılması gerektiği ve nasıl önlemlerin alınması gerektiğini ortaya koymayı amaçlayan bir kurultay olduğunu da söyledi.

Sağkan son olarak, “Bir hukuk kurumu olarak, toplumda hem insanların hem hayvanların güven içinde özgürce yaşayabilecekleri bir ortamı yaratacağına inandığımız düzenlemelerin ve önerilerin de tam bu çatı altından çıkması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Moderatörlüğünü Av. İpek Yılmaz’ın yaptığı iki oturum halinde düzenlenen kurultaya Psikolog Pof. Dr. üstün Dökmen, Dr. Serkan Köybaşı, Veteriner Hekim Tarkan özvardar, Dr. Engin Arıkan ve Av. Tuğba Gürsoy da konuşmacı olarak katıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle