SILA ŞENTÜRK DAVASINDA SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

714

Giresun'da, 16 Şubat 2022 tarihinde, eski nişanlısı tarafından hunharca katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün 29 Aralık 2022 Perşembe günü, Giresun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan karar duruşmasında, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Sıla Şentürk’ün anne ve babasının da hazır bulunduğu duruşmaya Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir, Yönetim Kurulu üyeleri, çocuk Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonu ile Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonu başkan ve üyeleri ile avukatlar katıldı.

Mahkeme, “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği sanık hakkında herhangi bir takdir veya yasal indirim uygulamayarak, tutukluluğunun da devamına karar verdi.

TÜRKİYE Barolar Birliği ve TÜRKİYE Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu’nun (TüBAKKOM) hukuki süreci başından beri takip ettiği davanın yargılama sürecinde büyük emek harcayan Giresun Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine, Komisyon üyelerine ve adalet arayışına katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ KADIN HUKUKU KOMİSYONU
TüBAKKOM


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle