TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu'ndan Akbelen Direnişine Destek

2248

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyeleri, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy halkının Akbelen Ormanı’nı kömür madenine karşı korumak için başlattıkları ve iki yıldır sürdürdükleri mücadeleye destek vermek üzere alana gitti.

Komisyon Sözcüsü Av. Eralp Atabek ve Komisyon Sekreteri Av. Berna Babaoğlu Ulutaş’tan oluşan TBB heyeti, ilk olarak Akbelen Ormanı’ndaki direniş çadırını ziyaret etti.

Yeniköy Termik Santrali’nin kömür ihtiyacı için Akbelen Ormanı’nda çevresel etki değerlendirmesi (çED) raporu olmadan verilen kesim iznine karşı mücadele eden yurttaşları temsil eden Av. İsmail Hakkı Atal’ın da hazır bulunduğu ziyarette çevre ihlalinin başlangıcından bu yana yaşananlar değerlendirildi.

Atabek, burada yaptığı açıklamada Komisyon olarak yıllardır toprağını, köyünü, ağacını korumak için mücadele eden köylülere destek olmak ve onlara moral vermek adına geldiklerini kaydederek, kendilerine haklı direnişleri için teşekkür etti. Atabek, “Buradaki vahameti gördük. Ama kararlı ve duyarlı yurttaşlarımız sayesinde bu mücadelenin kazanılacağına duyduğumuz inancı güçlendirdik” dedi.

TBB çevre ve Kenti Komisyonu üyeleri, dirençlerinin kırılması için haklarında ceza davaları açılan ve yakın çevrede gerçekleştirilen patlamalar nedeniyle yaratılan hayati tehlike nedeniyle de mağdur olan köylüleri ziyaretin ardından Akbelen Ormanı’nın hemen altındaki patlama yapılan alanı da yerinde inceledi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle