AVUKATLAR KİŞİLERİN YAŞADIĞI SORUNLARIN KAYNAĞI VE UYUŞMAZLIĞIN TARAFI DEĞİLDİR!

2116

20.06.2023 tarihinde Bursa Barosu üyesi meslektaşlarımız Av. Aleyna Kübra Kanalcı ve Av. Muharrem Kanalcı, mesleki faaliyet gereği kolluk eşliğinde çocuğun teslimi işlemini ifa ettikten sonra şüphelilerin taşlı ve bıçaklı saldırılarına maruz kalmışlardır.

Yönelen saldırı neticesinde meslektaşlarımız yaralanmış olup, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında tutuklama kararı verilmiştir. Müessif saldırı meydana geldiği andan itibaren TÜRKİYE Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi, Bursa Baromuz ile birlikte meslektaşlarımızın durumunun ve hukuksal sürecin takipçisi olmuştur.

Bu vesile ile avukatların, kişilerin yaşadığı sorunların kaynağı ve uyuşmazlığın tarafı değil, aksine bu sorunların çözümünün bir parçası olduğunu tüm kamuoyuna bir kere daha hatırlatıyoruz.

Meslektaşımıza ve Bursa Barosuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hukuksal süreci sonuna kadar takip edeceğimizi, mesleğimize yönelen her saldırıda meslektaşlarımızın yanında olacağımızı ve caydırıcı tedbirlerin alınıp, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için ısrarımızı sürdüreceğimizi kamuoyuna ve meslektaşlarımıza saygı ile duyuruyoruz.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ
AVUKAT HAKLARI MERKEZİ