TBB ARACI VE TAKİPCİLERLE MÜCADELE KOMİSYONU TOPLANDI

847

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Aracı ve Takipçilerle Mücadele Komisyonu, 8-9 Temmuz 2023 tarihlerinde, Yürütme Kurulu ve Komisyon üyelerinin katılımıyla, TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. R. Erhan Toprak’ın koordinatörlüğünde toplandı.

Toplantıda Komisyonun çalışma konuları çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına yazı gönderilmesi, ihbar sayfası açılması, Savcılık ve Reklam Kurulu şikayetlerinin yapılması, KVKK ihlallerinin tespiti ve önlenmesi ile Youtube, Instagram, Twitter gibi sosyal medya hesapları, website URL adresleri üzerinden uygulama, Google reklam ve tanıtımları yaparak Türk Ceza Kanunu, Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun ve Avukatlık Kanunu’na aykırı eylemlerde bulunan kişi ve kuruluşların tespit edilerek haklarında yasal işlem başlatılması, tüm süreçle alakalı olarak TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanlığı ve Komisyon tarafından bir basın açıklaması yapılmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca Komisyonunun ikinci dönem çalışmaları için Av. Gülşah Yıldırım Akyüz Komisyon Sözcüsü, Av. Mehmet Ali Ayhan ise Komisyon Sekreteri olarak seçildi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle