AVUKATLARIN AKBELEN ORMANI HUKUKSAL SÜRECİNİ TAKİBİNİN ENGELLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

1636

24.07.2023 günü sabaha karşı Muğla ili Milas ilçesi İkizköy ormanlık alanında yoğun şekilde çevre katliamı yapıldığı, köylülerin ve çevrecilerin ise bu yıkıma engel olmak isterken kolluk şiddetine maruz kaldığı haberleri ile güne başlanılmıştır.

Muğla 1. İdare Mahkemesinin 2021/563 Esas sayılı dosyası ile derdest olan ve kamuoyunda Akbelen Ormanları olarak bilinen İkizköy Mahallesi ormanlık arazi ve tarım arazilerinin madenciliğe açılması suretiyle ekosisteme zarar verecek işlemin iptaline ilişkin dosyanın davacı vekillerinden, Adana Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. İsmail Hakkı Atal da 24.07.2023 günü yıkım alanına gitmek ve yargılamada yeniden Yürütmenin Durdurulması Kararı talep etmek üzere bilgi toplamak isterken jandarma tarafından kelepçelenerek yakalama işlemine tabi tutulmuştur.

Her ne kadar Cumhuriyet Savcılığı gözaltı işlemi yapılmadığını bildirmiş ise de meslektaşımızın kimliği de alıkoyulmuş ve alana gidişi engellenmiştir.

Ayrıca, 25.07.2023 günü de avukatların bölgeye gitmeleri, teknik cihazların çalışmadığı GBT uygulamaları da dahil pek çok yöntem ile engellenmeye çalışılmıştır.

Muğla Barosu Başkanı ve yöneticileri ile Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuk Komisyonu yürütme kurulu ivedilikle sürece müdahil olmuşlardır.

25.07.2023 günü TBB Avukat Hakları Merkezi adına merkez sözcüsü Av. Deniz Özbilgin de hukuksal süreci takip eden meslektaşlarımız ve Muğla Barosu ile dayanışmak üzere Muğla'ya geçmiştir.

Hukuka aykırı işlemler ve mesleştaşlarımıza yönelik uygulamalara dair yapılan suç duyurularının yanı sıra, yapılan hukkuka aykırı idari tasarruflara karşı idari yargıya başvurulmuştur.

Ayrıca, derdest davada da yeni koşullar altında Yürütmenin Durdurulması talebi dosyaya sunulmuştur.

Türkiye Barolar Birliği ve Muğla Barosu Avukat Hakları Merkezleri olarak, hukuksal süreci ve gerek Muğla Barosu, gerekse de Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuk Komisyonu çalışmalarına yönelik engellemeleri hassasiyetle takip etmekte olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ
AVUKAT HAKLARI MERKEZİ