AVUKAT NOYAN ÖZKAN ÇEVRE VE EKOLOJİ MÜCADELESİ ONUR ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU

1703

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından her yıl çevre hakkı için mücadeleyi teşvik etmek amacıyla verilen, Avukat Noyan Özkan Çevre ve Ekoloji Mücadelesi Onur ödülü bu yıl maden için istimlak edilen Akbelen Ormanı için mücadele veren İkizköy Akbelen Köylüleri adına Anıl Işık, Tuncer Saraçoğlu ve Melahat Çulha ile Antalya’nın Finike İlçesi’nde taş ocaklarının yarattığı tahribata karşı mücadele ederken öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti adına kızları Av. Emine Büyüknohutçu’ya verildi.

Türkiye Barolar Birliği’nde 7.si düzenlenen ödül törenine TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri ve Noyan Özkan’ın eşi Beynun Özkan katıldı.
Törende konuşan Sağkan, bu tür ödüllerin çevre mücadelesi gibi hak temelli mücadelelerde dayanışmayı ortaya koyduğunu, dayanışmanın da bu tür mücadelelerin en temeli olduğunu söyledi:
“Bu tür organizasyonları farklı saiklerle ortadan kaldırmaya çalışmak en çok da bu alanda verilen mücadeleye zarar verir. O sebeple göreve başladığımız ilk an çok güçlü bir çevre kurulunu hep beraber oluşturduk. O günden itibaren de etkin şekilde TBB Türkiye’deki çevre hakkı ihlallerinde bütün gücüyle yer almaktadır. Bu vesileyle onur ödülünü kazananlara da bugüne kadar çocuklarımız için verdileri mücadeleden dolayı en kalbi şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.”
TBB Başkan Yardımcısı Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Koordinatörü Av. Gürkan Altun da 2014 yılından başlayarak bugüne kadar devam eden ödül töreninin sadece araya giren pandemi ve bir önceki dönemde yaşanan talihsiz bir yaklaşım nedeniyle 3 yıl akamete uğradığını söyledi:

“Ancak geldiğimiz noktada 7.sini düzenlemenin ve düzenlediğimiz bu törende de değerli başkanımız ve büyük çevre mücadelecisi Noyan Özkan’ın eşi Beynun Özkan’ın da aramızda olması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor, bu törene ayrı bir anlam katıyor.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle