TBB’DE "ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ VE KAT MÜLKİYETİ KANUNUNDAN DOĞAN UYUŞMAZLIKLARDA DAVA ŞARTI ARABULUCULUK" KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

2208

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Arabuluculuk ve Uzlaştırma Komisyonu tarafından, “Ortaklığın Giderilmesi ve Kat Mülkiyeti Kanunundan Doğan Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk” konusunda konferans düzenlendi.

Konferansın açış konuşmasını TBB Yönetim Kurulu Üyesi Arabuluculuk ve Uzlaştırma Komisyonu Koordinatörü Av. Abdülbaki Çelebi ve Komisyon Yürütme Kurulu Üyesi Av. Ayşe Gonca Gülçin yaptı. Programa TBB Genel Sekreteri Av.Veli Küçük’de katıldı.

Çelebi konuşmasında, ortaklığın giderilmesi konusunda uygulamanın nasıl olacağına ilişkin soru işaretleri olduğunu belirterek, bu sorunların tespit edilmesi ve çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. Düzenlenen konferansın da bu sorunların çözümüne hizmet edeceğine inandığını söyledi.

Açış konuşmasının ardından Antalya Barosu Arabuluculuk ve Uzlaştırma Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Av. Arb. Mustafa Murat Bilgin moderatörlüğünde düzenlenen birinci oturumda Prof. Dr. Etem Saba Özmen “Taşınır ve Taşınmazların Paylaştırılmasına ve Ortaklığın Giderilmesine İlişkin Uyuşmazlıklar ile Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklar” konusunda, Ankara Barosu Arabuluculuk ve Uzlaştırma Komisyonu Üyesi Av. Arb. Hamdi Can Ünsal moderatörlüğünde yapılan ikinci oturumda da Av. Arb. Nezih Dağdeviren “Taşınır Taşınmazların Paylaştırılmasına ve Ortaklığın giderilmesine İlişkin Uyuşmazlıklar ile Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk Uygulaması, Uygulama Sorunları ve Çözüm Önerileri” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle