TÜBAKKOM’DAN KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU VE TBMM’YE ZİYARET

472

TÜBAKKOM Yürütme Kurulu üyeleri, Kamu Denetçiliği Kurumu ve farklı parti gruplarından Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda üyesi temsilciler ile görüştü.

Heyet aynı gün, önceki dönem TÜBAKKOM Koordinatörlüğü görevini yürüten, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’e de nezaket ziyaretinde bulundu.

Heyet ilk görüşmesini Kamu Denetçiliği Kurumundan Kadın, Çocuk ve Engelli Haklarından sorumlu Denetçi Celile Özlem Tunçak ve heyeti ile gerçekleştirdi.

Daha sonra TBMM ziyaretleri kapsamında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı AK Parti milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Başkanvekili CHP milletvekili Gamze Taşçıer, üyeler; Saadet Partisi milletvekili Sema Silkin Ün, AK Parti milletvekili Fatma Öncü, Deva Partisi milletvekili Elif Esen ve CHP milletvekili Aliye Coşar ile görüşmeler yapıldı.

Görüşmelerde, TÜBAKKOM’un işlerliği ve çalışmaları anlatılarak iş birliğine hazır olunduğu belirtildi.

Görüşmeler üç ana başlık çerçevesinde gerçekleştirildi. İlk başlık olarak nafakanın bir hak olduğu, nafaka hususunda yeni bir hukuki düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığı, asıl sorunun açlık sınırının altında kalan nafaka miktarları olduğu ve nafakaların tahsil edilemediği belirtilerek, tartışılması gereken hususun kadın yoksulluğu olduğu ifade edildi.

İkinci başlık olarak, kadının evlendikten sonra soyadını tek başına kullanamayacağına ilişkin düzenlemenin Anayasa Mahkemesince iptalinden sonra, kadının dava açmaya gerek kalmadan eşit bir şekilde soyadını kullanabilmesi durumunun yasalaştırılmasına ilişkin talepler iletildi.

Üçüncü başlıkta ise kamuoyunda sıklıkla tartışılan “Aile Arabuluculuğu”na ilişkin görüşler paylaşıldı. Uygulanması halinde yaşanabilecek sıkıntılar ve arabuluculuk sürecinin gizlilik esası ile yürütüldüğü düşünüldüğünde kadın açısından baskılanma unsuru olacağı vurgulandı. Bu durumlara sebebiyet vermemesi için kesinlikle uygulama alanı bulmaması gerektiği de belirtilerek, aksi takdirde bu uygulamanın kadına yönelik şiddeti daha da artıracağı ifade edildi.

TÜBAKKOM Heyeti gerçekleştirdiği bu görüşmelerde, medeni hakların kaybına neden olacak en ufak bir girişimin dahi karşısında olduğunu dile getirdi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle