ADANA ADLİYESİNDE MESLEKTAŞIMIZ AV. NADİRCAN TAŞKIN'I YARALAYAN FAİLLER TUTUKLANDI

953

Adana Barosu üyesi meslektaşımız Av. Nadircan Taşkın, adli yardım görevlendirmesi ile takip ettiği boşanma davasının 21.11.2023 tarihli karar duruşması çıkışında karşı tarafın saldırısı ile yaralanmıştır. Tam da “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” arifesinde, şiddet mağduru kadın müvekkilinin haklarını korumak için cübbe giydiği esnada meslektaşımıza yönelen saldırının münferit bir vak'a olmadığı artık tüm meslek kamuoyumuzun malumudur.

Müvekkilleri ile özdeşleştirilen meslektaşlarımıza; hak arama hürriyetine, hakkın kendisine ve yargısal faaliyete yönelen bu saldırılar ile ilgili caydırıcı yargılama pratiklerinin yanı sıra yasal düzenlemeye de ihtiyaç olduğu yönündeki ısrarımızı bir kez daha yineliyoruz. Türkiye Barolar Birliği; mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelen şiddeti sona erdirmek üzere yapılması gerekli çalışmalarda tüm birimleri ile sorumluluk almaya hazırdır.

Olaya ilk anda müdahale eden meslektaşlarımız ve Adana Barosu Avukat Hakları Merkezi'nin etkin takibi ile şüpheliler hakkında 22.11.2023 günü Adana 5. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama kararı verilmiştir. Bu tedbirin yetmeyeceğini biliyor, şiddeti sona erdirecek caydırıcılığı sağlayacak en ağır cezalandırma için hukuksal süreci sonuna dek takip edeceğimizi bildiriyoruz.

Saygılarımızla.

Türkiye Barolar Birliği
Avukat Hakları Merkezi