DÜN GECE, ÜLKEMİZ SPORUNUN SON KARA GECESİ OLSUN!

1077

Türkiye Barolar Birliği Spor Komisyonu ve Spor Hukuku Komisyonu olarak, sporun evrensel ve birleştirici gücüne olan inancımız tamdır. Sporun, hukukun üstünlüğü ve adil oyun gibi temel ilkelerle harmanlandığında toplumlar arası köprüler kurduğuna şahit oluyoruz.

Dün akşam ülkemizin Başkentinde spor tarihimize kara bir gece olarak geçecek MKE Ankaragücü - Ç. Rizespor müsabakası sonrasında yaşanan üzücü ve kabul edilemez olaylar karşısında, bu ilkelerin gölgelenmesini ve sporun ruhuna aykırı davranışları kabul etmiyoruz.

Fair play ve adalet anlayışının her zaman kazanmaktan ve müsabakanın sonucundan daha kıymetli olduğunu vurgularken, tüm spor camiasını bu değerler etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz.

Dünya basını bu yaşananları büyük şaşkınlıkla haber yapmakta ve faillerin alacağı cezayı tartışmaktadır. Şüphesiz ki Türkiye Futbol Federasyonu bir şeyleri değiştirme gayesindeyse köklü değişiklikler yapmalıdır. Artık kınamakla yetinilmemeli, caydırıcı önlemler ve cezalar yaşama geçmelidir.

Bu çerçevede, sorunların çözümüne yönelik olarak adil, şeffaf ve kapsayıcı bir diyalog sürecinin başlatılması ve yaptırımlar uygulanması için çağrıda bulunuyoruz.

Tüm failler tespit edilmeli, bu ağır eyleme dahli olan herkes ömür boyu tüm spor müsabakalarından men cezası almalı, hiçbir kulüpte yöneticilik yapamamalı ve haklarında derhal cezai işlem uygulanmalıdır.

Sporun birleştirici ruhunun her daim üstün gelmesi için çalışmalarımıza devam edeceğimizi ve yapılacak çalışmalara katkı sunmaya hazır olduğumuzu açıkça belirtiyoruz.

Geçmiş olsun Halil Umut Meler
Geçmiş olsun Türk Futbolu...

Türkiye Barolar Birliği Spor Komisyonu
Türkiye Barolar Birliği Spor Hukuku Komisyonu