"SPOR HUKUKU VE UYGULAMADA FUTBOL" KONULU PANEL İZMİR'DE YAPILDI

1142

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Spor Hukuku Komisyonu ve İzmir Barosu tarafından düzenlenen “Spor Hukuku Ve Uygulamada Futbol” başlıklı panel, 23 Aralık 2023 tarihinde, İzmir Barosu'nun ev sahipliğinde yapıldı.

Çalışmanın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz sporun en önemli özelliğinin dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu vurgulayarak “Aslında bütün alanlarda olması gereken şey bu. Spor denilince akla ilk önce biliyoruz ki futbol geliyor. Onun aynı zamanda bir daha var, rekabet. Rekabetin olduğu yerde ilerleme oluyor, kalite artıyor” ifadelerini kullandı.

TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nizam Dilek de açılış konuşmasında sporun tarihin her döneminde eğlence, ticaret ve siyasetin geçtiği alanlardan birisi olduğunu ifade ederek “Sporun her dalında milyonlarca insan kendisini ifade edebilecek bir alan bulabilmektedir. Bu nedenle spor faaliyetleri büyük bir ekonomiyi beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla sorunların çözümü için uzmanlık gerektiren, detaylı ve önemli bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Nitekim bugün burada uluslararası hukukta ve Türk hukukunda spor hukukunu ele alacağız ve konunun ne denli önemli olduğunu bir kez daha görmüş olacağız. Dilek, ayrıca şiddeti önlemenin yolu; spor adaletini her alanda sağlamak, sporun barış ve kardeşlik olduğu hissini toplumda yaymaktır" dedi.

Çalışmanın “Futbolcular, Hakemler ve Spor Hukuku” başlıklı ilk oturumda TBB Spor Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Av. Taner Ünlü tarafından "Futbol Disiplin Yargılaması", İzmir Barosu Üyesi ve Futbol Hakemi Av. Murat Saraç tarafından "Hakemlerin Statüsü ve Hakemlere Karşı Fiillerden Sorumluluk" ile Altay Spor Kulübü Futbolcusu Ozan Evrim Özenç tarafından "Uygulamaya Bakış" başlıklı sunumlar yapıldı. İlk oturumun moderatörlüğünü gazeteci Hakan Can yaptı.

Moderatörlüğünü İzmir Barosu Spor Komisyonundan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Elçin Kılınçer Ot’un yaptığı “Teknik Adamlar ve Spor Hukuku” başlıklı ikinci oturumda ise; Menemen FK Teknik Direktörü Yılmaz Vural "Uygulamada Teknik Adamlar", TBB Spor Hukuku Komisyonu üyesi Av. Gökhan Ulu Menajerlik "Sözleşmelerinin Hukuki Yapısı", Eski Futbolcu ve Futbolcu Menajeri olan Cengiz Bayran "Uygulamada Futbolcu Menajerliği", TBB Spor Hukuku Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Av. İnanç Dinçsoy "Futbolcu Sözleşmeleri ve İhtilaf Çözümleri", Eski Futbolcu ve Teknik Direktör Erman Güracar "Uygulamada Futbolcular" ile İzmir Barosu Üyesi Av. Şevki Tekeli "Teknik Adam Sözleşmeleri ve İhtilaf Çözümleri" başlıklı sunumları yaptılar.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle