TBB'DE "RAHİM AĞZI KANSERİ VE FARKINDALIK AYI KONFERANSI" DÜZENLENDİ

1093

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Kadın Hukuku Komisyonu ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği tarafından, “Rahim Ağzı Kanseri ve Farkındalık Ayı Konferansı” düzenlendi.

Konferansın açış konuşmalarını TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, TÜBAKKOM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sema Yurtbilir ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Gönüllü Avukatı Çisel Demirkan yaptı.

Küçük konuşmasında, sosyal devlet kavramının ve sağlığa erişim hakkının, HPV aşısının ücretsiz olması gerektirdiğini vurguladı ve şöyle devam etti:
“Rahim ağzı kanseri aşısı yüzde 99,77 gibi çok üst düzey oranda başarılı sonuçlar veren ve diğer kanser türleri açısından da koruma sağlayan çok önemli tıbbi bir olanaktır. Ülkemizde böylesi bir imkandan insanlarımızın, kadınlarımızın ücretsiz olarak yararlanamıyor olması çok büyük bir eksikliktir. Sağlık olanaklarına erişim hakkı kapsamında, Anayada’da yer alan sosyal devlet ilkesinin de yaşama geçmesinin zorunlu olduğu bir alandan bahsediyoruz. Ne yazık ki ülkemizde çok fazla bu anlamda farkındalığın yaşama geçemediğini de görüyoruz. Amaç bu anlamda farkındalığı yaşama geçirmek, HPV aşısının devlet tarafından ücretsiz karşılanmasının sağlanmasıdır.”

Yurtbilir de konuşmasında, sosyal devletin kadınların sağlık hakkına erişiminin önündeki engelleri kaldırmak, haklarını öğrenmelerini sağlamak, bilinç ve farkındalık oluşturmak için politika üretmek ile yükümlü olduğunu söyledi.

Açış konuşmalarının ardından konunun Sağlık, Hukuki ve Mücadele boyutlarının değerlendirildiği üç ayrı oturum düzenlendi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle