TÜRK DÜNYASI BARO BİRLİKLERİ ATA'NIN HUZURUNDA

1057

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan öncülüğündeki heyet, Türk Dünyası Baro Birlikleri Toplantısı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata'ya saygılarını sundu.

TBB Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarete Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan ve Türkmenistan avukatlık örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün huzuruna çıkan heyet, Mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi.

Sağkan burada Anıtkabir özel Defterine şunları yazdı:

Büyük Atatürk,

Türkiye Barolar Birliği olarak ev sahipliğini yapmaktan onur duyduğumuz Türk Dünyası Baro Birlikleri Toplantısı öncesinde; dost ve kardeş ülkeler Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan ve Türkmenistan avukatlık örgütlerinin temsilcileriyle manevi huzurundayız.

"Müdafa-i Hukuk" örgütlerini birleştirerek başlattığın Bağımsızlık Savaşı'nın ardından; laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni de eşsiz bir hukuk devrimi üzerine inşa eden ve hiçbir koşulda meşruiyetten ödün vermeyen anlayışın, büyük bir öğreti olarak yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Dost ve akraba ülkelerdeki meslektaşlarımızla olan dayanışmamızın temeli, senin öğretinin ışığında verdiğimiz hukukun üstünlüğü ortak mücadelemizdir. Ortak dilimiz hukuk, ortak hedefimiz daha güçlü savunma, daha çok demokrasidir.

Hiç bitmeyecek özlem, sevgi, şükran ve saygılarımızla…

Av. R. Erinç Sağkan
Türkiye Barolar Birliği Başkanı


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle