ADALET NÖBETİNE TBB GENEL SEKRETERİ AV. VELİ KÜÇÜK KATILDI

2066

İstanbul’da çağlayan Adliyesinde yapılan Adalet Nöbetine TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) adına Genel Sekreter Av. Veli Küçük katıldı.

İlk başladığı tarihten itibaren 122’ncisi yapılan Adalet Nöbeti, yarın İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşması görüşülecek dava öncesinde, “Pınar Selek İçin Adalet” başlığı ile yapıldı.

Sunumunu Av. Kemal Aytaç’ın yaptığı nöbette TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Av. Bernhard Von Grünberg ve Av. Alp Selek birer konuşma yaptı.

Basın açıklamasını Hâlâ Tanığız Platformundan Av. Yasemin öz okudu.

TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük yaptığı konuşmada; “Bu yargısal süreç, daha önce verilen beraat kararları çerçevesinde bir an önce son bulmalıdır. Hukuki geçerliliği olmayan ve sonradan oluşturulduğu anlaşılan gerçek dışı deliller üzerine inşa edilen bu dosyada uzman bilirkişi raporları dahi dikkate alınmayarak hukuk güvenliği ilkesi, adalete makul sürede erişim ve adil yargılanma hakkı gibi birçok hak ihlali yaşanmıştır. Bir insana yapılabilecek en büyük işkencelerden biri, 25 yıl, yani çeyrek asır süren bir yargılamaya maruz tutulmak olacaktır. ülkemizin evrensel hukukun ilkeleri çerçevesinde hak ve özgürlüklere kavuşacağı günlerin geleceğini biliyoruz. Adaletin tecelli edeceğine, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, kurucu değerlerimiz ışığında aydınlık yarınların geleceğine inanıyoruz. Bunun için mücadeleyi hep birlikte sonuna kadar, dayanışmayla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle