"Adli Yargıda Bireysel Başvuru İhlal Kararları ve İhlalin Sonuçlarının Ortadan Kaldırılması" Konulu Bölge Toplantısı Trabzon'da Düzenlendi

702

“Anayasa Mahkemesi’nin Temel Haklar Alanındaki Kararlarının Etkili Şekilde Uygulanmasının Desteklenmesi Projesi” kapsamında, “Adli Yargıda Bireysel Başvuru İhlal Kararları ve İhlalin Sonuçlarının Ortadan Kaldırılması” konulu bölge toplantısı, 1 Kasım 2022 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirildi.

Toplantıya TÜRKİYE Barolar Birliği adına Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez de katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanvekili Pınar Başpınar, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet çelikkol ve Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hasan Küçükosman yaptı.

Toplantıda “Bireysel Başvuru İhlal Kararlarının Objektif ve Subjektif Etkileri” ile “Bireysel Başvurularda Sık Karşılaşılan İhlal Alanları” konularında paneller düzenlendi.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Kadir özkaya, Yargıtay Birinci Başkanvekilleri Adem Albayrak ve Eyup Yeşil ile Anayasa Mahkemesi üyesi Basri Bağcı da toplantıya panelist olarak katıldılar.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle