ARZU AR’IN KATLEDİLMESİNE İLİŞKİN DAVAYI TAKİP EDİYORUZ

826

Arzu Ar’ın boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından, müşterek çocuklarının gözü önünde 10'dan fazla bıçak darbesi ile sokak ortasında öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde 28.03.2023 tarihinde görüldü.

Duruşmaya TÜRKİYE Barolar Birliği’ni temsilen TüBAKKOM Yürütme Kurulu üyesi Av. Elçin Kılınçer Ot katıldı. Duruşmada sadece 2023 yılının ilk 2 ayında 42 kadın cinayeti, 37 şüpheli kadın ölümü olduğunu belirten Ot, “Bu ölümler sadece bir veri olmaktan ibaret değildir; ölen kadınlar sizlerin bizlerin kardeşi, evladı, eşi, çocuğu, dostudur. Kadınlar, insan haklarının etkin bir biçimde uygulanmasına, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına dek mücadele etmeye devam edecekler” ifadelerini kullandı.

Ot, mahkeme huzurundaki davada devletin etkin koruma sağlayamadığını; hukukun üstünlüğünü ve insan haklarının korunmasını sağlamak amacıyla davaya müdahil olmak istediklerini belirtti. Katılma talebini reddeden heyet, sanığın cezaevinden çıkıp ölümün gerçekleşmesine kadar geçen süreçte ihmali olan tüm kamu görevlileri hakkında resen suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Savcılık, sanığın "tasarlayarak kasten insan öldürme” suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı talebiyle mütalaa verirken, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istenilmesi üzerine duruşma 25 Mayıs 2023 tarihine ertelendi.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ KADIN HUKUKU KOMİSYONU (TüBAKKOM)