ATAMIZI ANDIK

1225

Yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yılında TÜRKİYE Barolar Birliği’nde düzenlenen törenle anıldı. Törene, TÜRKİYE Barolar Birliği Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeleri ile TBB personeli katıldı. TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TBB Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör ve TBB Başkan Başdanışmanı Av. Prof. Dr. Necdet Basa, Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Bağımsızlık savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz vatansever Mustafa Kemal Atatürk’ü, edebiyete intikal edişinin 82. Yılında anmak için buradayız. Ona duyduğumuz özlemle bir araya geldik. Ona minnet ve saygımızı sunmak için toplandık. Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük dehasını, çağlar ötesini aşan öngörüsünü ve en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin ne kadar büyük bir miras olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Onun ışıklı yolundan yürümeye devam edeceğimize, özünde bir hukuk devrimi olan Cumhuriyetimizin ilke ve kazanımlarından asla vazgeçmeyeceğimize söz veriyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. “

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise 10 Kasım nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen devlet törenine katılarak kortejde yer aldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle