Avukat Atila Sav’ı Kabri Başında Andık

3574

TÜRKİYE Barolar Birliği’nin (TBB) Kurucu Genel Sekreterlik ve 1980-1983 dönemi Başkanlık görevlerini yürüten Avukat Atila Sav, vefatının birinci yıldönümünde Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törende TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör özden, Türk Hukuk Kurumu Başkanı Av. Nail Gürman ve Sav’ın oğlu Aydın Sav bir konuşma yaptı.

2000 yılında göreve başladığında Av. Atila Sav’ın Ankara Barosu için neye tekabül ettiğini gördüğünü belirten Başkan Sağkan, Sav’ı hukuk mesleğinin duayeni ve kutup yıldızı olarak tanımladı. Atila Sav’ın elini Ankara Barosu’ndan ve TÜRKİYE Barolar Birliği’nden hiçbir zaman çekmediğini ifade eden Sağkan, el yazısıyla yazmış olduğu mektupların yol gösterici nitelikte olduğunu dile getirdi. Sağkan, Sav’ın eksikliğini hissettiklerini ve ilkelerinin TÜRKİYE Barolar Birliği’nde azimle devam ettirileceğini kaydetti.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör özden de Sav’ın arkadaşlığına, dostluğuna, aydın kişiliğine ve yazarlığına dikkat çekerek “Onu sıcaklıkla kucaklıyoruz” dedi.

Türk Hukuk Kurumu Başkanı Av. Nail Gürman ise Sav’ın sessiz, sakin, kararlı bir duruşu olduğunu ve kendilerine önderlik yaptığını belirterek “Bugün aradığımız ama bulamadığımız bir hukukçu ve devlet adamıydı” diye konuştu.

Törende son konuşmayı yapan Av. Atila Sav’ın oğlu Aydın Sav ise babasının el yazısıyla yazdığı mektuplarındaki öğütlerini anlattı.

Törene; TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör özden, Türk Hukuk Kurumu Başkanı Av. Nail Gürman ile milletvekilleri, avukatlar, ailesi ve TBB çalışanları katıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle