AVUKAT HAKLARI BÖLGE ÇALIŞTAYI KONYA BAROSU'NUN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

8145

Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi tarafından düzenlenen 7. Avukat Hakları Bölge Çalıştayı, 21 Ocak 2017 tarihinde Konya Barosu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çalıştaya, TBB Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Konya, Antalya, Mersin, Isparta, Eskişehir, Afyon, Aksaray ve Nevşehir barolarından temsilciler katıldı.

TBB Başkan Yardımcısı ve Merkez Başkanı Av. Başar Yaltı çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Avukat Hakları Merkezi'nin TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu başkanlığındaki Yönetim Kurulu kararı ile kurulduğunu ve şimdiye kadar "Sesli Dilekçe Yazma", "Avukat Güvenlik Uygulaması" gibi önemli projeler geliştirdiğini kaydetti.

Konya Barosu Başkanı Av. Mustafa Aladağ ise konuşmasında, mesleğe giriş sınavının mutlaka getirilmesi gerektiğine ve hukuk fakültesi sayısının azaltılmasının önemine vurgu yaptı.

Avukatlık mesleğiyle ilgili yaşanan sorunların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği çalıştayda; "OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin Avukatlık Mesleğine Getirdiği Olumsuzluklar", "UYAP ve E-Devlet Uygulamaları", "Avukatlık Kanunu Madde 35/A Kapsamında Uzlaşma ve Arabuluculuk Kurumları ile Avukatlık Ücret Sözleşmeleri", "Avukatların Cezai ve Hukuki Sorumluluğu", "Avukatların Vergi Sorunu", "Branşlaşma", "Meslek Kurallarının Güncelleştirilmesinin Değerlendirilmesi", "Avukatların İş Alanlarının Daraltılması ile İlgili Sorunlar ve Yeni İş Alanlarının Yaratılması İçin Çözüm Önerileri" konuları tartışılarak çözüm önerileri geliştirildi. Çalıştay sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde yayınlanacağı bildirildi.

 

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20