AVUKATLAR ATA'NIN HUZURUNDA

11351

TÜRKİYE Barolar Birliği tarafından düzenlenen olağanüstü toplantıya katılmak ve "TÜRKİYE Barolar Birliği ve barolar TÜRKİYE'dir" demek için Ankara'da toplanan avukatlar Anıtkabir'i ziyaret etti.

TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, baro başkanları, TBB delegeleri ve binlerce avukat cübbeleri ile Aslanlı Yol'dan yürüyerek Ulu önder'in mozolesine çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu.

Feyzioğlu, Anıtkabir Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

Aziz Atatürk,

TÜRKİYE'nin her yerinde binlerce meslektaşımızla ve halkımızla bütünleşerek yapacağımız bugünkü "Söz Savunmanın" toplantısı öncesinde, yetkili kurullarımız, baro başkanlarımız ve meslektaşlarımızla birlikte huzurundayız.

Hep birlikte diyoruz ki;

Barolar ve TÜRKİYE Barolar Birliği, TÜRKİYE'dir.

Baroların birliği, TÜRKİYE'nin birliğidir.

Dört bir yanımızı sarmış ateş çemberinden ve ülkemizin üzerine kurulan tüm senaryolardan çıkış yolu, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir.

Milli birlik, hukukun üstünlüğü paydasında her vatandaşımızın kucaklaşmasıyla sağlanabilir. Hukukun üstünlüğü için; bağımsız, tarafsız, güvenilir bir yargı zorunludur. Güvenilir bir yargının olmazsa olmaz şartı, avukatların bağımsızlığıdır. Avukatların bağımsızlığı ise, bağımsız ve güçlü baroların varlığına bağlıdır.

Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi, barolar ve TÜRKİYE Barolar Birliği halkın avukatıdır.

Biz, Cumhuriyet devriminin yılmaz savunucusu olan avukatlar hep birlikte başaracağız. çünkü davamızda haklıyız.