Avukatlar Haftası - 2013 Anıtkabir Ziyareti

6105

Avukatlar Haftası - 2013,  Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu Üyeleri, İzmir ve Kırşehir Baro Başkanları’nın katıldığı Anıtkabir ziyareti ile başladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V. Ahsen Coşar, duygu ve düşüncelerini Anıtkabir Özel Defteri’nde şöyle dile getirdi;

Büyük Atatürk,

Avukatlar Haftası etkinliği münasebetiyle Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu Üyeleri, İzmir ve Kırşehir Baro Başkanları ile birlikte Size olan sevgi ve saygımızı, Sizin ilkelerinize olan bağlılığımızı arz etmek için manevi huzurunuzdayız.

Biz avukatlar, bize miras olarak aklın ve bilimin rehberliğini bırakan dehanızla “sadece bizim için değil, dünya için de hala aşılması gereken bir değer olduğunuzun”, önderliğinizde gerçekleştirilen hukuk devriminin sağladığı kazanımların bilincinde olarak; gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda Cumhuriyetimizin; demokrasi, hak ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü, laiklik ve çağdaşlık temelinde ilerlemesi için üzerimize düşen görevleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

Sizin bizlere öğrettikleriniz ve vasiyet ettikleriniz, bugün hepimizin yüreğinde ve aklında bütün canlılığı ile yaşıyor ve yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Türkiye Barolar Birliği olarak gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda sarsılmaz bir inançla ilerlediğimizden emin olunuz.

Sevgi, saygı, minnet, özlem ve bağlılıklarımızı arz ederiz.

Av. V. Ahsen COŞAR
Türkiye Barolar Birliği Başkanı