Avukatlara Büro Kurarken Finansman Desteği Sağlanmasına İlişkin Düzenlemenin Hayata Geçirilmesi İçin Çalışmalar Devam Ediyor

4115

Avukatlara büro kurarken finansman desteği sağlanması konusunda usul ve esasların belirlenmesi amacıyla Adalet Bakanlığında düzenlenen toplantıların ikincisi, 27 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşti.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar'ın başkanlık ettiği toplantıya Türkiye Barolar Birliği (TBB) adına başkan yardımcıları Av. Ercan Demir ve Av. Gürkan Altun ile Hukuk Müşaviri Av. Seray Şenfer; Adalet Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu temsilcileri katıldı.

Toplantıda kurum temsilcileri, Avukatlık Kanunu’nun 43/4 maddesinde yapılan değişiklik ile getirilen "avukatların büro kurma giderlerinin karşılanması için finansman desteği sağlanması" düzenlemesinin hayata geçirilmesine yönelik usul ve esaslar üzerinde görüşlerini dile getirirdi. Ayrıca bir sonraki toplantıya KOSGEB temsilcilerinin de davet edilmesine ve bu toplantıda dile getirilen öneriler üzerinde çalışılmasına karar verildi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle