Basın Açıklaması

10589
TERÖRE KARŞI, “BİRLİĞE ÇAĞRI PLATFORMU” ADI ALTINDA BİRARAYA GELEN KAMU KURUMU NİTELİĞİNDEKİ MESLEK ÖRGÜTLERİ, SENDİKA VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI 23 EKİM 2011 TARİHİNDE DÜZENLEDİKLERİ  BASIN TOPLANTISI İLE VATANDAŞLARI 30 EKİM 2011 GÜNÜ İSTANBUL’DA YAPILACAK VE SAATİ İLE GÜZERGAHI AYRICA BİLDİRİLECEK OLAN “BARIŞA ÇAĞRI YÜRÜYÜŞÜNE” KATILMAYA DAVET ETTİ.        
 
ALTINDA TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AV.VEDAT AHSEN COŞAR’IN DA İMZASI BULUNAN VE 24 KURULUŞUN İMZASINI İÇEREN ÇAĞRI METNİ AŞAĞIDA SUNULMUŞTUR.
 
23 Ekim 2011 Birliğe Çağrı Platformu Basın Açıklaması


Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Noterler Birliği (TNB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED), Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak buradayız.   

Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak bir aradayız. Arkadaşlar, biliyorsunuz hassas bir süreçten geçiyoruz. İçimizi yaralayan, ciğerimizi yakan olaylarla karşı karşıyayız.

Artan terör olayları neticesinde şehit düşen polislerimiz, askerlerimiz ve vatandaşlarımızın acısını toplum olarak derinden hissediyoruz. Bu vahim olayların tek hedefi milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Milletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu olaylar karşısında sessiz kalmayacağız.

Terörü nefretle kınıyoruz.

İşçiyiz, işvereniz, esnafız, memuruz, emekliyiz, çiftçiyiz; doğuyuz, batıyız, kuzeyiz, güneyiz. Biriz, beraberiz! Oynanan kirli oyuna hep birlikte karşı duracağız. Birlikteliğimizi savunacağız.

Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Bu kirli oyunları, her zaman milletimizin azim ve kararlılığı bozmuştur. Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimiz olmuştur. Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler; bilmelidir ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür.

Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan saldırılar toplumumuzda hassasiyeti artırdı. Bu üzüntü ve duyarlılığı dikkate alarak neler yapabileceğimiz konusunda kendi içimizde istişareler yaptık. Neler yapabileceğimizi aramızda değerlendirdik.

Toplumun tamamını temsil eden kesimler olarak temeli kardeşlik olan “Birliğe Çağrı Platformu”nu kurduk. “Birliğe Çağrı Platformu” bütün sivil toplum kuruluşlarına açıktır.

Cumhurbaşkanımızla, Meclis Başkanımızla, Başbakanımızla, siyasi partilerimizin Genel Başkanlarıyla görüşmeler yaptık. Gördük ki her türlü günlük tartışmalara rağmen, Türkiye’nin siyasi liderleri terör konusunda aynı hassasiyete sahipler. Hepsinin ortak paydası birliğimiz, bütünlüğümüz ve kardeşliğimiz.

Kimse diğerini ötekileştirmiyor, siyasi bir ikbal beklemiyor. İşte bu bizi umutlandırdı. Bütün liderlerimize teşekkür ediyoruz.

Bu yaklaşımdan da aldığımız güçle, 30 Ekim Pazar günü, toplumun tamamını temsil eden meslek örgütlerinin, sendika konfederasyonlarının ve derneklerin öncülüğünde, siyasi partilerimizin desteğiyle, İstanbul’da büyük bir yürüyüş yapacağız.

Yürüyüşümüzde, sadece, birliğimizin ve bütünlüğümüzün simgesi ay yıldızlı bayrağımızı taşıyacağız. Bu büyük yürüyüşe, bizimle aynı hissiyatı paylaşan herkesi davet ediyoruz.  

Kirli oyunlara inat birlikte yürüyeceğiz…

Herkesi bu yürüyüşe bekliyoruz…

Çünkü “SENSİZ OLMAZ”…

BİRLİĞE ÇAĞRI PLATFORMU