Basın Açıklaması

8369

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NİN BOLU BAROSU ÜYESİ MESLEKTAŞIMIZ AV. YUSUF RENKLİ 'NİN 20.12.2011 TARİHİNDE SALDIRIYA UĞRAMASI NEDENİYLE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Bolu Barosuna kayıtlı olan ve Gerede'de görev yapan değerli meslektaşımız Av.Yusuf Renkli, 20.12.2011 günü Adliye Sarayı'nın girişinde silahlı saldırıya uğrayarak ağır şekilde yaralanmıştır.Tedavisi halen Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nde devam etmektedir.Değerli meslektaşımızın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

Tek tesellimiz meslektaşımızın bu saldırı nedeniyle yaşamını yitirmemiş olmasıdır.Ne varki bu teselli yaşanan olayın vahametini ve çirkinliğini ortadan kaldırmamakta, duyduğumuz acıyı hafifletmemektedir.

Bu saldırı, savunmaya olduğu kadar kurucu unsurlarından olduğumuz yargı kurumuna karşı da yapılmış bir saldırıdır.

Motivasyonu kendi hukukunu uygulama ve cezalandırma düşüncesi olan saldırgana, ülke olarak içinde bulunduğumuz ortamın cesaret verdiğinden kuşku olmasa gerekir.  

Son bulmasını dilediğimiz ve istediğimiz bu ve benzeri saldırılar, savunma mesleğini en iyi şekilde ifa etme hedefimizden ve idealimizden bizi hiçbir şekilde  geri döndürmeyecek, hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarıyla oluşturulmasına yönelik mücadele azmimizi daha da güçlendirecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU