Basın Açıklaması

6626

10.06.2009


MANİSA BAROSU ÜYELERİNDEN AV. ÖZCAN AKÇİÇEK'in 10 HAZİRAN 2009 TARİHİNDE ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

MANİSA Barosuna kayıtlı, Köprübaşı ilçesinde avukatlık yapmakta olan değerli meslektaşımız, 1972 doğumlu, Av. Özcan AKÇİÇEK 10.06.2009 günü, “Mahkemenin verdiği velayete ilişkin hükme dayalı, çocuk teslimini sağlama” mesleki görevini ifa için gittiği Ödemiş Adliyesi bahçesinde,işlemin karşı tarafı olan bir polis memuru tarafından vurularak öldürülmüştür.

Fail polis memurunun önce uzaktan silahla meslektaşımızı vurup, takiben yanına gelerek bilinçli ve kasıtlı şekilde meslektaşımıza tekrar ateş edip, saldırıyı taammüden sürdürmesi ve bu aşamada saldırıyı engelleyebilecek durumda olup müdahalede bulunmayan polis ekibinin anlaşılamaz tutum ve davranışı sonucu, bu değerli meslektaşımızı kaybettik.
Menfur saldırıyı ve olay çıkması ihtimalinin çok açık olduğu ortamda olaya müdahale etmeyen güvenlik görevlilerini şiddetle kınıyoruz.

Saldırıda görevi başında yaşamını yitiren genç meslektaşımıza Allahtan rahmet, tarifi mümkün olmaz acılar içinde kalan, hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımız, ailesi, eşi ve çocuklarına ve tüm mesleğimiz mensuplarına başsağlığı diliyoruz.

Değerli kardeşimiz Av. Özcan AKÇİÇEK ile birlikte meslektaşlarımızın uğradığı saldırı sayısı son on yıl içinde 252 oldu ve bu saldırılarda maalesef 16 meslektaşımız da yaşamını yitirdi. Bu vahim tablo, tüm yargı mensupları, güvenlik görevlileri, tüm yöneticiler ve hepimiz için düşündürücü olmalıdır.

Kendi hukukunu uygulama, ceza verme, verdiği cezayı infaz etme düşüncesinin eyleme geçirilmesinde içinde bulunduğumuz ortam her yönüyle cesaretlendirici olmaktadır. Bu ortamın oluşumuna yaşanan ekonomik sorunlar zemin hazırlamakla birlikte, en önemli etken, her fırsatta yargı kurumlarına ve üyelerine yöneltilen çoğu haksız eleştiriler ve beklenen reformların bir türlü yapılamayışıdır. Demokratik yaşamın sürdürülebilmesinin temel koşulu olan Hukuk Devletine ve onu yaşama geçiren, kurucu unsuru olduğumuz Yargıya bütün unsurları ile hepimiz sahip çıkmalı, kollamalı ve korumalıyız.

Türkiye Barolar Birliği ve 78 Baromuzun bugüne kadar taviz vermediği ilkelerine inatla ve inançla sahip çıkmağa devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Son bulmasını dilediğimiz bu saldırıların hiçbir şekilde bizi yolumuzdan, inancımızdan ve hedefimizden saptıramayacağını herkes bilmelidir.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ