Basın Açıklaması

AVUKATLAR YARGI’NIN YURTTAŞ ADINA GÖREV YAPAN KURUCU UNSURUDUR. AVUKATI GÖRMEZDEN GELMEK YURTTAŞI HİÇE SAYMAKTIR.

Sayın Erdoğan, “Türkiye Barolar Birliği Başkanı geliyorsa Adli Yıl açılış törenine katılmam” şeklinde bir açıklamada bulunmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yetmiş yedi milyonun Cumhurbaşkanı olacağına dair Milletin huzurunda verdiği sözle uyumlu olmayan bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı Makamının tarafsız olmasını bekleyen herkesi hayal kırıklığına uğratmıştır.

Avukatlar, yargının içinde yurttaşı temsil eden “kurucu unsur”dur.
Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın savunmayı protesto etmesi, Yargıtay üzerinde baskı kurmaya ve yetmiş yedi milyonu savunan avukatların meslek örgütünü susturmaya çalışmaktır.

Bu üzücü açıklama, Sayın Erdoğan’ın henüz Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığı’na geçişi zihninde tamamlayamadığını göstermektedir. Temennimiz, bu geçişi bir an önce tamamlayarak herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu kabullenmesidir.

Eğer bu açıklama Cumhurbaşkanlığı Makamından yürütülecek bir korku ve baskı rejiminin ilk adımlarıysa, herkes şunu bilmelidir ki bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur.

Özgürlükleri esas alan laik, insanı merkeze koyan çağdaş, sosyal, demokratik hukuk devleti mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU