Basın Açıklaması

Avukat Vedat Ahsen Coşar Başkanlığındaki Türkiye Barolar Birliği Heyeti, Silivri’de görülmekte olan "2. Ergenekon Davası"nı izledi. Bu münasebetle gazetecilerin sorularını cevaplandıran Birlik Başkanı Coşar, şu açıklamayı yaptı:

Türkiye Barolar Birliği hem bir meslek kuruluşu, hem de bir hukuk kuruluşudur.  Dolayısıyla hukukla veya hukuksuzlukla ilgili her konuyla ilgilenmek durumundadır. Ayrıca Avukatlık Yasasının 76. Maddesi gereğince insan hakları ile ilgilenmek de Baroların ve Türkiye Barolar Birliği’nin görevidir. Adil yargılanma hakkı, insan haklarının bir parçası olmakla bu konuyla da ilgilenmek, Baroların ve Türkiye Barolar Birliği’nin görevidir. Bu nedenle Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereğince kamuoyunu ilgilendiren davaları izliyoruz. Geçen hafta, 13 Ocak 2011 Perşembe günü Diyarbakır’da "KCK Davası"nı izledik. Bugün bu davayı izliyoruz. Önümüzdeki günlerde "Hrant Dink Davası"nı, "Hayata Dönüş Operasyonuyla İlgili Dava"yı, "Şemdinli Davası"nı izleyeceğiz. Biz sadece izliyoruz. Hiç kimsenin destekçisi değiliz. Bu davaları izledikten sonra, bütün bunları bir rapor haline getireceğiz. Esasen raporlamaya “Tutuklama Raporu”yla başladık. Kamuoyu tarafından çok ilgi gören ve 1. baskısı tükenen “Tutuklama Raporu”nu güncellemek suretiyle 2. baskı olarak yeniden yayınladık.

Teşekkür Ediyoruz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı