Basın Özgürlüğü Paneli

6184

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu “Basın Özgürlüğü Paneli”nde konuştu:

SEÇİMLERİN DEMOKRATİK OLABİLMESİ İÇİN HALKIN HABER KAYNAKLARINA ÖZGÜRCE ULAŞABİLMESİ GEREKİR

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Basın Konseyi tarafından “basında sansürün kaldırılışının 105'inci yıldönümü” dolayısıyla Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen "Basın Özgürlüğü Paneli"ne katıldı.

Panelin açılışını yapan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Sansürün kaldırılışının 105. yılında ülkemde hâlâ sansürü konuşmak, basın özgürlüğünün kısıtlanmasından yakınmak, cezaevlerindeki gazetecileri görmek Basın Konseyi Başkanı olarak bana tarifi mümkün olmayan acılar veriyor" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, moderatörlüğünü gazeteci Yazgülü Aldoğan'ın yaptığı paneldeki konuşmasında Türkiye'nin insan haklarına dayalı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

"Sandıkla gelen, kuşkusuz sandıkla gitmelidir. Sandığın yerine başka yöntemi koymaya kalkanların en önce biz karşısında oluruz. Ancak sandık, kuşkusuz demokrasi için yeterli değil. Demokrasinin olmazsa olmazı demokratik seçimdir. Seçimlerin demokratik olabilmesi için halkın özgür olması, özgürce haber kaynaklarına ulaşabilmesi ve iki seçim arasında denetleme ve yönetime katılma hakkını kullanabilmesi gerekir. İfade hürriyeti, basın hürriyeti, toplanma hürriyeti, koşulsuz din ve vicdan hürriyeti, yargı bağımsızlığı ve ordu üzerinde sivil denetim demokrasinin vazgeçilmezleridir.”