BATMAN BAROSU HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

6515

Türkiye Barolar Birliği tarafından hayata geçirilen Batman Barosu Hizmet Binası'nın açılış töreni, 4 Eylül 2016 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eyüp Sabri Çepik, Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken, Batman Barosu Başkanı Av. Ahmet Sevim, Baro Başkanları ve Batman Adliyesinde görev yapan hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan TBB Başkanı Feyzioğlu, 15 Temmuz'da oluşan birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak her daim diyalog kanallarının açık olmasını gerektiğini söyledi. Türkiye'yi bir arada tutmanın tek yolunun 79 milyonu adalet paydasında buluşturmak olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Sloganla değil, hamasetle değil, 79 milyonu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla güven duyar hale getirebilirsek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla gurur da duyar hale getiririz. Bu da 79 milyonu aynı vatan toprağı içinde kucaklaştırır. Başka vatanımız yok, başka devletimiz yok. Bu sebeple el birliğiyle adaleti tarafsız, bağımsız, adil, adalet dağıtabilen, güven vereni şeffaf ve hesap vermeye hazır hale getirmeliyiz" diye konuştu.

15 Temmuz sonrası Türkiye'de oluşan hakim savcı açığına da dikkat çeken Feyzioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Silahlı kuvvetlerin içindeki açığı gidermek için gösterilen çabanın aynısının yargının içindeki eksiği gidermek için de gösterilmesi lazım. Yüz bin kişilik avukat ordusu bu yolda hazırdır, bizim içimizdeki 20-30 yıllık meslektaşlarımız da, 5-10 yıllık meslektaşlarımız da. Çok kısa bir intibak süreci hatta hiçbir eğitime, staja ihtiyaç duymaksızın en alasından hakimlik ve savcılık yapmaya elbette yeterlidir. Bu itibarla tecrübesiz, yeni mezunlarla açığın doldurulmasına ağırlık verileceğine, avukatlar içerisinden, 15 Temmuz sonrası oluşan açığın giderilmesi çok daha akla yakın bir proje olarak görülmektedir. Hem de böylece hak savunmanın ne demek olduğunu yaşayarak öğrenmiş olan bir meslek grubu hak dağıtan pozisyonuna geçtiğinde çok daha verimli ve tatmin edici sonuçlar alındığı görülecektir."