"Bir Önder, Bir Deha, Bir İnsan" Atatürk Fotoğrafları Sergisi Eskişehir'de Açıldı

3834

TÜRKİYE Barolar Birliği, Eskişehir Barosu ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, "Bir önder, Bir Deha, Bir İnsan" Atatürk Fotoğraf Sergisinde bir araya geldi.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen sergi açılışına TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Barosu Başkanı Av. Rıza öztekin ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 13 bin fotoğrafını kendi imkânlarıyla toplayan ve sergide fotoğrafları sergilenen Fahri özdemir katıldı.

Sergi açılışında konuşan Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "Buradaki fotoğrafları dikkatlice incelerseniz Mustafa Kemal'in fikirlerine de ulaşacaksınız. Fikirler kadar hislerini de kavrayacaksınız. TÜRKİYE'nin çağdaşlaşma mücadelesine şahit olacaksınız. Görerek bir kez daha anlayacaksınız. Sizlerden ricam sergiye gençleri, çocukları ve okulları getiriniz. Yılmaz Hocama hem açılışa geldiği için hem de buradaki sergi salonunun kapılarını bizlere açtığı için teşekkür ediyorum. Yılmaz Hoca sadece Eskişehir için değil, TÜRKİYE için de bir şans. çünkü bir belediye başkanının bir şehri nereden alıp nereye getirdiğini TÜRKİYE de görüyor. Fahri özdemir'e de çok teşekkür ediyorum. Kendisi bir vatansever, bir Cumhuriyet aydını.

Atatürk'ün en çok ziyaret ettiği ikinci şehir olan Eskişehir, Mustafa Kemal tarafından 22 kez ziyaret edilmiştir. Eskişehir Bizim çağdaş yüzümüz. Anadolu'nun dünyaya emsal göstereceğimiz şehri. Ben bu sergiyi burada, Eskişehir'de açıyor olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum Eskişehir'de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi vardır, Rıza öztekin'in başkanlığını yaptığı Eskişehir Barosu vardır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise "Bir önder, Bir Deha, Bir İnsan" Atatürk Fotoğrafları Sergisi, Atatürk'ü en güzel anlatan fotoğraflardan oluşuyor. Sergiyi hazırlayan çok kıymetli TÜRKİYE Barolar Birliği'ne, Eskişehir Barosu'na ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu serginin açık kaldığı sürece bütün gençlere ve çocuklara özellikle gezdirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Bir önder, Bir Deha, Bir İnsan" Atatürk Fotoğrafları Sergisi, 10 Mayıs 2018 tarihine kadar Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde ziyarete açık olacak.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20

Fotoğraf 21

Fotoğraf 22

Fotoğraf 23

Fotoğraf 24

Fotoğraf 25

Fotoğraf 26

Fotoğraf 27

Fotoğraf 28

Fotoğraf 29

Fotoğraf 30

Fotoğraf 31

Fotoğraf 32

Fotoğraf 33

Fotoğraf 34

Fotoğraf 35

Fotoğraf 36