BİR ÜNİTE KAN, KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUMUZA CAN OLABİLİR!

336

Sayın Meslektaşımız,

Bilindiği üzere çocukluk çağı kanserleri dünyanın her köşesinde çocukların ve ailelerinin mücadele ettiği küresel bir sorun. Dünyada 350 bin olan lösemili çocukların sayısı Türkiye’de de her yıl 4 bini aşıyor. Dört aydır Hacettepe Hastanesi’nde yaşam savaşı veren 4 yaşındaki Destina onlardan sadece biri. Löseminin birçok tipinde olduğu gibi Destina’nın da kemoterapi tedavisinin ardından ilik nakli olması gerekiyor. Ancak bu tür hastalıkların tedavisinde en büyük problem de uyumlu ilik bulmak konusunda yaşanıyor. Bu sorunun tek çözümü ise ilik bağışçısı sayısını artırmaktan geçiyor.

İşte bu nedenle Türkiye Barolar Birliği olarak sadece Destina için değil, tüm Türkiye’de ilik nakli bekleyen hastalara şifa olmak, onların uyumlu ilik bulabilme şanslarını artırabilmek için tüm meslektaşlarımızı herhangi bir Kızılay Kan Bankası’na giderek bir tüp kan verip İlik Bankası’na kayıt yaptırmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki, bir ünite KAN, küçük bir çocuğumuza CAN olabilir!

Not: 18-55 yaş arasında sağlıklı olan tüm bireyler kök hücre nakli için gönüllü olabilirler. Bulaşıcı hastalık ya da daha önce onkolojik hastalık geçiren kişilerin donör olması uygun değildir.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ