Birinci Genel Kurulu Yapılan Kilis Barosu Kuruldu.

6597

20 Mart 2013 tarihinde yapılan Genel Kurul ile Türkiye'nin 79'uncu Barosu olan Kilis Barosu Kuruldu. Yapılan seçimler sonucu Av. H. Muammer Fazlıağaoğlu, Kilis Barosu'nun ilk başkanlığına seçildi.

Kilis Barosu üyesi olan 33 avukatın hazır bulunduğu Genel Kurul, kurucu Başkan Av.Mehmet Şevki Akbayram tarafından yapılan konuşmayla açıldı.

Genel Kurula Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ahsen Coşar, TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av.Sitare Sağsen, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Av.Ahmet Gürel’in yanı sıra Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Adıyaman Barosu Başkanı Av. Abdullah Tel, Düzce Barosu Başkanı Av. Ali Dilber, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Ali Elibol, Kahramanmaraş Barosu Başkanı Av. Metin Doğan, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Mehmet Tamer Solakoğlu, Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen, Sakarya Barosu Başkanı Av. Mehmet Hacıeyüpoğlu ve çok sayıda avukat katıldı.

Genel Kurulun açılışında konuşan Birlik Başkanı Coşar şunları söyledi; “Yarın Nevruz. Yani Yeni Yıl. Doğanın uyanışı, ilk baharın doğum günü, müjdecisi. Hepinizin Nevruzunuzu bugünden kutluyorum. Bugün aynı zamanda bir başka doğum günü. Kilis Baromuzun ete kemiğe büründüğü gün. Yani Kilis Baromuzun doğum günü. Türkiye Barolar Birliği olarak, Barolar Birliği ailesine Kilis Barosu'nun da katılmasından dolayı son derece mutluyuz. Kilis Barosu'yla birlikte şimdi daha çok güçlüyüz. Kilis Barosu üyesi olarak siz ne kadar heyecanlı iseniz Türkiye Barolar Birliği olarak, Türkiye Barolar Birliği yönetimi olarak biz de o kadar heyecanlıyız. Çünkü Kilis Barosu bizim yönetim dönemimizde kurulan ilk ve tek baro. ‘Yapraklara dallara, yeşillere allara, / Nice nice yıllara gülüm, /Nice nice yılllara’ Bu dizeler usta şairimiz Nazım Hikmet’e ait. ‘Karım benim, gözleri baldan tatlı arım benim’ mısralarıyla tanımladığı karısı Münevver için yazmış, o’na ithaf etmiş. Ben de Nazım’dan esinlenerek aşağıdaki mısraları Kilis Baromuza ithaf ediyorum. ‘Yapraklara dallara, yeşillere allara, / Nice nice yıllara Kilis Barom, /Nice nice yıllara.’ Yeni doğan çocuğa nasıl daha çok bakım, daha çok sevgi, ilgi gerekir ise biz de yeni doğan çocuğumuza daha çok ilgi, sevgi göstereceğiz elbette. Yani Kilis Baromuza pozitif ayrımcılık yapacağız.”


Açış konuşması sonrasında Birlik Başkanı tarafından Kilis Barosu kurucu başkanı Av. Mehmet Şevki Akbayram’a Türkiye Barolar Birliği’nin plaketi takdim edildi.