BİRLİK BAŞKANI SAĞKAN DEPREMDEN ZARAR GÖREN DİYARBAKIR’DA SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

1265

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, depremden zarar gören illerde başlattığı saha çalışmaları kapsamında Diyarbakır Barosu’nu ziyaret ederek Baro Başkanı Av. Nahit Eren ve meslektaşlara baş sağlığı dileklerini iletti.

Birlik Başkanı Sağkan burada düzenlediği basın toplantısında, depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki illerde gerçekleştirdiği incelemelerde edindiği izlenimleri paylaştı:

“En çok birlik olmaya, dayanışmaya ihtiyacımız olan bir dönem kuşkusuz, ancak aynı zamanda sorgulamak, yanlışları ortaya koymak ve hukuki sürecin etkin şekilde işleyerek tüm sorumluların tespit edilip cezalandırılması için çalışma yürütmek, biz hukuk örgütlerinin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Bazı gerçekleri ortaya koymazsak, bunları konuşmazsak, bunlara ilişkin önlemleri almazsak, hukuki süreci etkin yürütmezsek, yine cezasızlık politikasını hayata geçirirsek, 1999 depreminden hiç ders almadığımız görülür. öncelikle arama kurtarma ekiplerinin çok geç olay yerine varmaları, getirilen yardımların dağıtımındaki büyük organizasyonsuzluk başta olmak üzere, devletin ilgili kurumlarının TÜRKİYE’de depreme dönük olarak hiçbir hazırlığının olmadığını gördük. Kimsenin şüphesi olmasın ki TBB de barolar da gerek binaların yıkılmasındaki müteahhit kusurları, gerek yapı denetim firmalarının kusurları, imara ilişkin olarak yapılan yanlışlara imza atan, imar affı da dahil olmak üzere bütün sorumlularla ile ilgili suç duyuruları yapılacak, soruşturma ve kovuşturma süreçleri etkin şekilde takip edilecektir.”

Sağkan toplantının ardından depremde hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu avukatlarından Serhan özdemir için kurulan taziye evini ziyaret ederek baş sağlığı dileklerini iletti. Birlik Başkanı Diyarbakır’da vatandaşlarla da bir araya gelerek sorunlarını dinledi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle