BİRLİK BAŞKANI SAĞKAN DEPREMDEN ZARAR GÖREN MESLEKTAŞLARIN KONAKLATILDIĞI MERSİN BAROSU SOSYAL TESİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ

1208

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, depremlerde zarar gören meslektaşların yoğun göç ettiği Mersin’de yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgi almak ve çalışmalara destek vermek amacıyla Baro Başkanı Av. Gazi özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri ve depremden zarar gören avukatları ziyaret etti.

Depremden zarar gören avukatların barınma, iş, ofis ve ekonomik sorunlarının konuşulduğu ziyarette Birlik Başkanı Sağkan, hiçbir depremzede meslektaşı yalnız bırakmadıklarını ifade ederek, yapılan yardımlar ve önümüzdeki süreçte sağlanacak ödenekler hakkında bilgiler verdi.

Sağkan, TBB öncülüğünde 25.02.2023 tarihinde yapılacak olan Baro Başkanları Toplantısında, depremden zarar gören avukatların adli yardım ve CMK sisteminde görevlendirme sorunları, nakil yaptıran depremzede avukatların kesenekleri ve aidat ödeme sorunları hakkında, barolar olarak uygulamada ortak bir karar alınacağını belirtti.

Mersin Baro Başkanı özdemir de, Sosyal Tesisin meslektaşların aileleri ile birlikte geçici olarak konaklamalarına imkan sağlayacak şekilde tefriş edildiğini, ayrıca Mersin Barosu Uyum Ofisinin de meslektaşların kullanımına ücretsiz olarak tahsis edildiğini söyledi.

Sağkan daha sonra Mersin Barosu Sosyal Tesisleri’nde geçici olarak konaklayan depremden zarar gören avukatlar ile ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti, her ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını ifade etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle