BİRLİK BAŞKANI SAĞKAN VE GENEL SEKRETER KÜÇÜK DEPREMDEN ZARAR GÖREN ADANA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

1217

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DEPREM BöLGESİNDE…
BİRLİK BAŞKANI SAĞKAN VE GENEL SEKRETER KüçüK DEPREMDEN ZARAR GöREN ADANA’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Genel Sekreter Av. Veli Küçük, depremden zarar gören Adana’da hukuki güvenliğin ve desteğin sağlanması, meslektaşlara ve yurttaşlara yapılan yardımların organize edilmesi kapsamında yürütülen saha çalışmalarına ve incelemelere katıldı.

Birlik Başkanı Sağkan ve Küçük, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ı ziyaret ederek, meslektaşların ve yurttaşların ihtiyaçları ile depremden daha fazla etkilenen iller için de yürütülen yardım faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

TÜRKİYE Barolar Birliği, depremde meydana gelen büyük yıkımın tüm sorumlularının hak ettikleri cezayı almaları, delillerin doğru ve gerçeğe uygun şekilde adli sürece dahil olması, karartılmaması için binlerce gönüllü avukatın katılımıyla enkazlarda delil toplama çalışması başlatmıştı.

Bu kapsamda Sağkan ve Küçük, Adana’da göçük alanlarında ve enkazlardan çıkan molozların her apartman için ayrı muhafazasının sağlandığı ve depremzedelerin bulunabilen kişisel eşyalarının ayrılarak ilgililerine teslim edildiği Rüzgarlıtepe’de incelemelerde bulundu.

çalışma ve incelemelerde Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, TüRAVAK Denetleme Kurulu üyesi Av. Sabahattin Gümüş, Adana Barosu ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeleri de yer aldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle