BİRLİK BAŞKANI SAĞKAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ DEPREMDEN ZARAR GÖREN HATAY'DA

982

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DEPREM BöLGESİNDE
BİRLİK BAŞKANI SAĞKAN VE YöNETİM KURULU üYELERİ DEPREMDEN ZARAR GöREN HATAY’DA

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Ercan Demir, depremde en çok yıkıma uğrayan illerden Hatay’da incelemelerde bulundu.

TBB Deprem Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, yardım faaliyetlerini yerinde denetledi, meslektaşların ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Birlik Başkanı Sağkan burada yaptığı açıklamada, Deprem Koordinasyon Merkezi’nin üç başlıkta faaliyet yürüttüğünü, bunlardan ilkinin de yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması olduğunu anlattı:

“81 il baromuz inanılmaz bir hassasiyetle hemen organize olarak yardım malzemelerini gönderdiler. Burada bu malzemeler alınıyor, tasnif ediliyor; ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın listelerini alıyoruz, o listeler doğrultusunda da kolileyip gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Burada o kadar ciddi bir düzen var ki, dışarıda bir kaos yok gördüğünüz gibi bir yığılma da yok.”

SAĞKAN: Hİç BİR YURTTAŞIMIZ AVUKATSIZ VE SAVUNMASIZ KALMAYACAK

Sağkan, Merkez’in en önemli faaliyetlerinden birinin de hukuki sürece ilişkin olduğunu söyledi:

“Yaşanan trajedinin yanı sıra bir de hukuki süreç var. Vatandaşların hukuki haklarını güvence altına almak zorundayız. Bu sebeple hızlı şekilde harekete geçtik Hatay Baromuzla birlikte. Bu işin hukuken sorumlularının tamamının istisnasız yargı önünde hesap vermeleri için meslektaşlarımız buradalar. Sadece ilk ay için yaptığımız çağrı dolayısıyla burada bulunan 2500 gönüllü avukatımız var. Bize kayıtlı olmayıp da buraya gelen de çok sayıda meslektaşımız var. Tüm yurttaşlarımıza hukuki haklarını nasıl kullanmaları gerektiği konusunda burada yardımcı oluyoruz. Bir deprem rehberi bastırdık, yarından itibaren buradaki yurttaşlarımıza aynı zamanda özel hukuk, tazminat hukuku boyutu, işçilerin hakları, çocukların hakları, bankaya borcu olan vatandaş ne yapacak mesela, bu kadar ayrıntısına kadar düşünülmüş bir rehber hazırladık. Aynı zamanda yurttaşların bu hukuki başvuruları yapmasından gerekli dilekçelerin hazırlanmasına kadar buradaki arkadaşlarımız süreci yürütecekler. Bu davaların tamamında TBB mağdurların yanında müdahil olacak. Etkili bir kadroyla kurumsal takibimizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca vefat eden yurttaşlarımızın yakınlarının, mirasçılarının hem de yaralanan yurttaşlarımızın bireysel şikayetlerinde de gönüllü olarak hukuki destek sunacağız. Gerek ceza davalarında gerek hukuk davalarında buradaki hiçbir yurttaşımız avukatsız ve savunmasız kalmayacak.”
Birlik Başkanı Sağkan Deprem Koordinasyon Merkezi’nin, TBB Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonundan yararlanacak meslektaşların belirlenmesi için de çalışma yürüteceğini söyledi.

Sağkan son olarak, deprem bölgesinde yurttaşlardan vekalet almak için dolaşan dolandırıcılara karşı da bir kez daha uyarıda bulunarak, bu kişilerin ihbar edilmesini istedi.

TBB Başkanı Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman’ı da ziyaret ederek, adli işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için adliye ile baro koordinasyonu konusunda görüş alışverişinde bulundular.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle