BİTLİS BAROSU HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

7234

BİTLİS BAROSU HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

“ÜLKENİN VE YURTTAŞLARIN MENFAATLERİ İÇİN MESLEKTAŞ OLARAK KOL KOLA GİRDİK” DİYEN FEYZİOĞLU; AVUKATLAR, BAROLAR VE TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NİN BÜTÜN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu başkanlığındaki Türkiye Barolar Birliği heyeti Bitlis Barosu Hizmet Binası açılışına katıldı.

Feyzioğlu’na Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcıları Av. Berra Besler ve Av. Başar Yaltı, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Kürşat Karacabey, Av. Sabri Erdal Güngör, Av. Eyyüp Sabri Çepik ile Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken’in eşlik ettiği törene Batman Barosu Başkanı Av. Ahmet Sevim ve Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur da katıldı.

TBB Başkanı Feyzioğlu burada yaptığı açıklamada, "Eşit yurttaşlık temelinde hepimiz el ele verdik. İnsan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, avukatlık mesleğinin itibarı noktasında ortak paydada buluştuğumuzda tüm Türkiye'ye örnek olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu. İktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerin avukatları, baroları ve Türkiye Barolar Birliği’ni izlemeleri halinde çok şey öğreneceğine dikkat çeken Feyzioğlu, “Küçücük menfaatleri bir kenara bıraktığımızı, üstün menfaatler için bir ve beraber olduğumuzu, etnik köken, din, dil, ırk, siyasi düşünce gibi bütün ayrımları elimizin tersiyle ittiğimizi, eşit yurttaşlık, insan hakları ve demokrasi temelinde kucaklaştığımızı öğrenecekler. Bunu öğrendiklerinde Türkiye büyük bir adım atacak" dedi.

BİZİM İÇİN MAKAM MEVKİ DEĞİL AVUKATLARIMIZIN REFAHI ÖNEMLİDİR

Türkiye Barolar Birliği’nin meslektaşlarıyla tam bir dayanışma içinde olduğunu ve tutuklu avukatlara sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonundan ihtiyaç halinde aylık düzenli destek verme kararı aldıklarını belirten Feyzioğlu, "Bu fon birimizin değil, hepimizin ihtiyacı için ayrılmıştır. Bizim için makam ve mevki değil, avukatlarımızın refahı önemlidir. Ayrıca 30 Kasım - 01 Aralık tarihlerinde yapacağımız Genel Kurul’da alınacak karara bağlı olarak 01 Ocak'tan itibaren kıdemli avukatlarımız munzam emeklilik ödemesi alacak. Bu bir hayaldi. El birliğiyle bunu gerçekleştirdik. 69 yaş baz alındı. Ancak yaş sınırı birkaç yıl sonra 64'e inecek. 3 aylık ödemeler halinde, munzam emeklilik ödemesi yapacağız" diye konuştu.

Avukatların, eş ve çocuklarını da tedavi yardımı kapsamına aldıklarını bildiren Feyzioğlu, başvuru yapıldığında eş ve çocuklar için 6 ay sonra hiçbir özel sağlık sigortasının sağlamadığı bir tedavi yardımından yararlanılacağını kaydetti. Feyzioğlu, “Türkiye Barolar Birliği yatarak tedavi için yüzde 80 destek oluyordu ancak en kısa sürede yüzde 100'e ulaşacak. Birliğimizin bütün imkânlarını Türkiye'nin her yerindeki 80 bin avukata ve 79 baroya seferber etme kararlığıyla çalışıyoruz" dedi.

Bitlis Baro Başkanı Avukat Enis Gül ise, açılışa katılanlara teşekkür ederek yeni baro hizmet binasının Bitlis'e ve avukatlara hayırlı olması dileğinde bulundu.

Açılışın ardından Feyzioğlu ve avukatlar, yeni hizmet binasını inceledi.