Bursa Barosu'nun Basın Açıklamasına Destek Veren Av. Gürkan Altun: "Yargı Kararlarını Beğenmeyebilirsiniz Ama Sonuçlarına Uymak Zorundasınız"

630

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, Bursa Barosu'nun, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin, Milletvekili Can Atalay hakkındaki “hak ihlali” kararını ikinci kez tanımayarak anayasayı ihlal etmesine ilişkin basın açıklamasına katılarak destek verdi.

Altun, burada yaptığı açıklamada, “Yargı kararlarını beğenmeyebilirsiniz ama sonuçlarına uymak zorundasınız. Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin bazı üyeleri, iki defadır Anayasa'ya karşı kalkışma suçu işlemektedir. İki defadır hürriyeti tahdit suçunu işlemektedir ve Can Atalay'ın cezaevinde bir gün daha fazla tutulmasını sağlamaktadır. İki defadır görevlerini kötüye kullanmaktadır. Çünkü yetkisizdirler. Dosyayı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermeleri gerekirken, yargılama görevi yerel mahkemedeyken üzerlerine vazifeymiş gibi, havale edilen evrakmış gibi, Anayasa Mahkemesi kararını inceleme cüreti göstermişlerdir. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti suç işlemiştir. Görevlerini kötüye kullanmışlardır. Bizim karşı çıktığımız 2010-2017 referandumları bugünkü zemini hazırlamıştır” dedi.

Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun da "AYM kararlarını değerlendirmek, uyulup uyulmamasına karar vermek, AYM’nin görev sınırlarını belirlemek, Yargıtay’a verilmiş anayasal bir yetki değildir. Yargı kararlarını beğenmemek hakkına sahip olmakla beraber uymamak hakkına kimse sahip değildir" ifadelerini kullanarak, zincirleme şekilde devam eden yargı darbesi son bulana kadar seslerini çıkarmaya devam edeceklerini söyledi.

Hukuk, hepimizin ortak yaşamını düzenleyen herkesin uymak zorunda olduğu kurallar bütünüdür" diyen Öztosun, "Sadece meslektaşlarımızı değil tüm vatandaşlarımızı da bütün bu anayasal haklarımıza, demokratik ve hukuki tüm yollarla sahip çıkmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle