Çağdaş Gazeteciler Derneği

4036

Çağdaş Gazeteciler Derneği İçbatı Anadolu Şubesi’nin 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu anısına verdiği ödüller 25 Ocak 2014 günü Eskişehir’de yapılan törenle sahiplerini buldu.

Geçirdiği ameliyat nedeniyle törene katılamayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na verilen “yılın hukuk savaşçıları” ödülünü Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler aldı. Feyzioğlu’nun ÇGD’ye ve törene katılanlara gönderdiği mesajı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen okudu.

Feyzioğlu mesajında şunları söyledi:

Sevgili dostlar,

Kaleme karşı silah, kitaba karşı bomba kullanan demokrasi ve özgürlük düşmanlarının usta gazeteci, yurtsever yazar Uğur Mumcu’yu aramızdan çekip almasının üzerinden 21 yıl geçti.

21 yıldır adalet arıyoruz ve 21 yıldır aradığımız adaleti bulamadık. Adaletin önüne set çekenler, bizlere yeni kayıplar, katlanarak büyüyen acılar yaşattılar. 21 yıl sonra gördüğümüz ise ne yazık ki düşüncesini açıklayan gazeteciler için açılmış binlerce dava, sonu ne zaman geleceği bilinmeyen ucu açık soruşturmalarla zindanlara atılan onlarca gazeteciden başka bir şey değildir. Sivil toplumun, üniversitelerin, basının susturulduğu bir Türkiye’dir.

Fakat dostlarım, canımızın yanması bizi mücadelemizden ve yolumuzdan döndüremez. Demokrasi ve adalet yolunda, halkı için can veren Uğur Mumcu’nun bedenini ortadan kaldıranlar, onun toplumu aydınlatan meşalesini söndüremediler, söndüremeyecekler. Tam tersine, Uğur Mumcu’nun yaktığı ışık her geçen gün büyümektedir.

Uğur Mumcu’nun meşalesini taşıyan değerli meslektaşlarına, Çağdaş Gazeteciler Derneği İçbatı Anadolu Şubesi’e bu çok özel günde, bir demokrasi aşığının adına vermiş olduğu “hukuk savaşçıları” ödülü, mücadeleme yeni bir güç, yeni bir heyecan katacaktır. Hepinize çok teşekkür ediyorum.
Artık bu ülkede hiçbirimiz yalnız değiliz. Demokratik bir hukuk devleti için, adil bir ülke için el ele vererek çoğalıyoruz. Hiç kuşkum yok; bu ağır hava dağılacak, bu ışık bu karanlığı yenecektir.

Hepinizi saygıyla selamlıyor, adaleti birlikte inşa edeceğimiz güzel günlere doğru birlikte yürümeye söz veriyorum.